20 Jun 2016

Utama » » Bank Negara Bukan Milik Kerajaan Malaysia

Bank Negara Bukan Milik Kerajaan Malaysia

alt/text gambar alt/text gambar alt/text gambar PENAJA

'Rakyat tertipu kerana menyangka Bank Negara Malaysia adalah milik kerajaan Malaysia.'
KERJA-KERJA PUAK FREEMASON ramai nak tahu sejarah BNM. Pada 26 January 1959 tertubuhlah sebuah bank Rothschild yang diberi nama Bank Negara Malaysia (National Bank Of Malaysia). 

Istilah ''Bank Negara'' bukanlah bermaksud ia milik kerajaan Malaysia yang dipilih rakyat, ia sebenarnya sebuah bank persendirian tetapi rakyat ditipu dgn istilah ''Bank Negara''

Rothschild memilih perkataan Bank Negara utk memanipulasi pemikiran rakyat. Jika dinamakan Bank Of Rothschild , dah tentu ia akan terima tentangan kerana bunyi nama tersebut tak berkepentingan rakyat.

Maka Rothschild memberi nama ''Bank Negara'' untuk menutup mata rakyat, dan istilah ''Bank Negara'' diguna pakai di semua negara dunia yang pada hakikatnya bukan milik kerajaan atau lebih jelas lagi, bukan milik rakyat.

Tujuan penggunaan wang kertas ialah memudahkan Rothschild mengawal inflasi, ekonomi dan dagangan saham seluruh dunia.

Dengan wang kertas juga, Rothschild boleh mengawal nilai mata wang sesebuah negara mengikut kemahuannya.

Jadi apa solusi terbaik untuk bank? Ya, BANKRAP 

Apa yang harus umat Islam lakukan adalah berusaha melangsaikan segala hutang-hutang yang ada dan berhenti mengambil hutang yang baru. Ini kerana jika kita berhutang baik secara Islam atau konvensional sekalipun, kita bersubahat mencairkan nilai wang itu sendiri.

SIMPANLAH EMAS

Percaya tak? jika semua rakyat Malaysia keluarkan duit dari bank-bank di Malaysia. Hanya 10% sahaja orang yang akan dapat duit mereka disebabkan bank memang tiada duit, mereka hanya cipta duit secara maya sahaja melalui digit-digit dalam buku akaun dan akaun online anda.

Kalau nak simpan duit, tukarkan duit tersebut kepada komoditi seperti emas atau perak. Kerana barangan komoditi ini takkan hilang nilai. Semakin jatuh nilai duit, semakin tinggi harga komoditi. 

"Sesiapa yang menguasai bank, dialah yang memerintah dunia..."

Siapa yang perintah dunia hari ini kalau bukan roth anak haram

p/s: ada student-student Ekonomi yg nak nafikan kebenaran ini? silakan....

Copy and Paste

Kongsi Artikel Ini :
Comments
0 Comments

Post a comment