3 Jul 2017

Utama » » Bang, Mana Nak Cari Besi Tu? Terkejut!

Bang, Mana Nak Cari Besi Tu? Terkejut!

alt/text gambar alt/text gambar alt/text gambar PENAJA

"Di sana tempatnya," Kami ditunjukkan oleh seorang rakan. Terima kasih buatnya kerana mempertemukan kami ke sana.

Kami tak salah tempat. Memang betul-betul itulah lokasinya. Orang memberitahu kepada kami saat ingin mendapatkan barang berkenaan. Sekarang di hadapan kami ni berdiri seorang lelaki hensem.

"Kami baru nak berniaga bang." Jujur kami akui. Paling penting kami mahukan yang berkualiti. Benar-benar tahan dan bukannya jenis yang indah khabar dari rupa. Di sini kami boleh lihat sendiri kondisinya.

"Baguslah, siapa yang beli memang kita sarankan yang baik." Kami diberitahu dengan bersemangat sekali. Kami memang nak yang baik. Tak nak yang tak bagus. Wajib yang  bagus dan mudah.

"Boleh." Kami lihat dihadapan mata kepala kami sendiri. Ia berkualiti berbanding kedai sebelumnya kami pergi. Bukan apa, barang kena beli dulu baru boleh tengok tapi abang ni bagi kami tengok dulu baru beli.

"Nak?"

"Cun!"

Senang hati betul kami dengan layanan abang Sharif namanya. Benar-benar kami rasa dihargai saat bertandang di kedai beliau di belakang Jalan Pak Sabah laluan dari arah kedai Hospital Dungun tu. Apa yang paling menarik sekali, kami ke situ hasil dari saranan kawan dan kawan. Mereka yang cadangkan kami ke sini.


KENAPA BELI BARANG PERNIAGAAN DI SINI?


Kami memerlukan kanopi dan perkakas-perkakas lain seperti rak dan sebagainya. Kami orang baru nak berniaga. Kalau kami beli barang yang tak bagus, barangkali putus semangat kami. Dengar sahaja kami orang nak berniaga jalanan, abang ni bantu kami. Apa sahaja ada di sini, nak apa? Sebut sahaja semua ada. Tak susah bagi kami.

Pemula bagi kami nak dapatkan rak, kaki meja sebagainya, dibantu sepenuh oleh Abang Sharif. Beruntung sungguh kedatangan kami ke situ. Kepada pembaca yang tinggal di Daerah Dungun, jikalau berkesempatan, boleh singgah ke kedai beliau. Manalah tahu anda sedang mencari barang-barang nak mula niaga. Abang Sharif akan bantu.Kalau tak bertemu lokasinya, tak apa sebabnya anda boleh call abang ni. 012-629 1247. Dekat sini bukan sahaja kita boleh dapatkan kanopi, penyangkut besi untuk berniaga, tetapi macam-macam ada untuk rumah pun boleh. Semoga apa yang kami kongsikan ini memberikan manfaat kepada anda. Sekian terima kasih...

Kongsi Artikel Ini :
Comments
0 Comments

Post a comment