3 Nov 2018

Utama » » Paling Tidak, 6 Bulan Sekali

Paling Tidak, 6 Bulan Sekali

alt/text gambar alt/text gambar alt/text gambar PENAJA

DUNGUN : Bercakap soal kesihatan, kita tak dapat lari dari pemakanan. Penyebab utama penyakit yang dialami berpunca dari makanan yang kita ambil. Jika tidak dikawal dengan baik maka badan kita mudah diserang pelbagai penyakit.

Bak kata pepatah, mencegah lebih baik dari mengubati. Jadi paling tidak pun setiap enam bulan, sekali tu elok pergi berbekam. Bekam ni adalah sunnah. Buang darah kotor dalam badan. Alahai... jangan takut, mudah sahaja.

Bagi mereka yang pernah berbekam pasti tahu kesannya bagaimana. Sangat menakjubkan. Tetapi kena ingat, kalau nak berbekam tu biarlah menyeluruh barulah ada kesan yang baik. Jangan satu cup dua cup sahaja, rasanya itu tidak berbaloi.

Darah dalam badan kita memerlukan ruang untuk beredar dengan sempurna. Jika terdapat darah yang kotor sertak toksin dalam badan juga terlalu tinggi, maka pengalirannya tidak bagus. Pengaliran darah tidak lancar seringkali berpunca dari bekalan oksigen tidak sempurna. Salur darah tersumbat mengakibatkan kita sering lesu dan mudah diserang penyakit.

Semua itu tak perlu risau selagi kita mengamalkan kehidupan sihat dan berbekam. Bukan hari-hari pun, tetapi paling tidak enam bulan sekali atau dua bulan sekali. Insya-Allah, kesannya sangat mengangumkan.

Selain itu, urutan badan juga boleh dilakukan. Hal ini membantu rangsangan pada urat yang tegang supaya tidak mendapat tekanan yang tinggi. Kita akan lebih relaks dan tenang.


Anda boleh merasai pengalaman bekam dan urut refleksologi ini bersama pakar Urut & Bekam berpengalaman iaitu Encik Padzi Hamid. Beliau banyak membantu mereka yang memerlukan. Disamping itu juga, bagi mereka yang mengalami masalah sakit tulang belakang, Insya-Allah... beliau akan membantu merawatnya.

Hubungilah Encik Padzi untuk berbuat temu janji dengan beliau agar anda tidak ketinggalan mendapatkan rawatan alternatif ini. Talian : 019-3498545

Lokasi premis : Gong Pasir


Kongsi Artikel Ini :
Comments
1 Comments

+ comments + 1 comment

3 November 2018 at 06:30

Kami juga menyediakan servis pemeriksaan postur badan & juga membetulkan postur yg tidak seimbang.

Postur badan yang betul sangat penting supaya sistem tubuh dapat bertugas dengan sempurna.

Kesempurnaan sistem tubuh akan membenarkan tubuh merawat tubuh dengan sendirinya tanpa perlu kita bergantung kepada ubat-ubatan atau suppliment tambagan moden yang merecik di pasaran hari ini yang kadangkalanya boleh menyebabkan kecelaruan sistem tubuh.

Berminat untuk dapatkan penjelasan lanjut ?

Silalah kunjungi kami di facebook http://www.facebook.com/jamillahpadziterapiqun

Atau hubungi kami di talian :

011 1143 1545 - ofis
09 8441 003 - ofis

019 349 8545 - En Padzi
013 911 9373 - Pn Jamillah

Lokasi : Jalan Gong Pasir Dungun Terengganu.

BADAN SEIMBANG PENYAKIT AKAN BERLALU PERGI.

Terima kasih Unknown atas Komentarnya di Paling Tidak, 6 Bulan Sekali

Post a comment